Мања слова Већа слова РСС

УСПНФТ

аспн

Актуелности

08.09.2021.

Закон о спјечавању прања новца и финансирања тероризма

Овдје можете преузети Закон о спрјечавању прања новца и финансирања тероризма од 25.06.2021. године.

Download више...
20.07.2021.

ФАТФ саопштење - Дрзаве под појачаним надзором, јун 2021

Државе које су под појачаним надзором активно раде са ФАТФ-ом на уклањању стратешких недостатака у својим системима за борбу против прања новца, финансирања тероризма и финансирања пролиферације. Када ФАТФ стави државу под појачани надзор, то значи да се та држава обавезала да ће брзо да уклони утврђене стратешке недостатке у оквиру договореног временског периода и иста подлијеже појачаном надзору. Ова листа се често назива ‘сива листа’.

Download више...
20.07.2021.

ФАТФ саопштење - Високо ризичне државе које подлијежу позиву за предузимање активности – јун 2021. године

Високо ризичне државе имају значајне стратешке недостатке у својим режимима за борбу против прања новца, финансирања тероризма и финансирања пролиферације. За све државе које су идентификоване као високо ризичне ФАТФ позива своје чланице и захтијева од свих држава да примјене продубљене мјере идентификације и праћења клијената, а у најозбиљнијим случајевима, државе се позивају да примјене контрамјере како би заштитиле међународни финансијски систем од континуираних ризика од прања новца, финансирања тероризма и финансирања пролиферације (ПН/ФТ/ФП) који проистичу из те земље. Ова листа се често назива и “црна листа”.

Download више...
20.07.2021.

Листа држава које не примјењују стандарде СПН јун 2021

У складу са Чланом 23 (4) Закона о спрјечавању прања новца и финансирања тероризма, Управа полиције – Сектор за финансијско обавјештајне послове објављује листе држава које, на основу података међународних организација, не примјењују/у недовољној мјери примјењују стандарде СПН/ФТ.

Download више...
01.06.2021.

Обавјештење за обвезнике о Правилнику о достављању података о готовинским, сумњивим и другим трансакцијама финансијско-обавјештајној јединици

Министарство унутрашњих послова је донијело Правилник о достављању података о готовинским, сумњивим и другим трансакцијама финансијко-обавјестајној јединици ("Службени лист ЦГ", бр.33/14, 44/18 и 73/19).

Download више...